باورهاي نادرست در مورد چاقي



 






  • باورهاي نادرست در مورد چاقي

    7 باور نادرست در مورد چاقي


    از سال 1975 تاکنون ميزان چاقي در جهان سه برابر شده است


    7 باور نادرست در مورد چاقيبه گزارش «تابناک با تو»؛ بنا بر آخرين آمار سازمان بهداشت جهاني، از سال 1975 تاکنون ميزان چاقي در جهان سه برابر شده است.


    بنا بر برآورد سازمان بهداشت جهاني، بيش از 1.9 ميليارد فرد بزرگسال در سال 2016 اضافه وزن داشتند و از اين تعداد بيش از 650 ميليون نفرشان چاق بودند.


    اين آمار و ارقام به ما کمک مي‌کند تا دريابيم چرا مسئولان در زمينه‌هاي گوناگون از "همه‌گيري چاقي" حرف مي‌زنند. سازمان بهداشت جهاني مي‌گويد چاقي سالانه باعث مرگ بيش از سه ميليون نفر در جهان مي‌شود و هزينه? اقتصادي سالانه‌? آن بنا به برآورد سال 2014 شرکت مشاور مديريت جهاني آمريکايي مکنزي به دو تريليون دلار مي‌رسد.


    پژوهشگران و سياستگذاران هشدار مي‌دهند که تلاش براي مقابله با چاقي معمولاً بر اثر دريافت‌هاي نادرست و حساسيت‌ها و تعصبات ناکام مي‌ماند اما چه چيزهايي در "مبارزه با چاقي" درست و چه چيزهايي نادرست است؟


    7 باور نادرست در مورد چاقي


    بنا بر شواهد علمي اراده هيچ نقش و ارتباطي با چاقي ندارد


    چاقي "انتخاب است نه بيماري"


    ايالات متحده يکي از کشور‌هايي است که بيش از نقاط ديگر دنيا در آن همه‌‌گيري چاقي ديده مي‌شود. مقامات بهداشت آمريکا برآورد مي‌کند که بيش از 36 درصد از جمعيت کشور چاق هستند.


    از سال 2013 انجمن پزشکي آمريکا چاقي را بيماري اعلام کرد.


    اما بنا به گزارش و نظر‌سنجي مداسکيپ، پايگاه خبري تخصصي پزشکي، در سال 20، 36 درصد از پزشکان و 46 درصد از پرستاران در کشور آمريکا اينطور فکر نمي‌کنند.


    حدود 80 درصد از پزشکان پاسخ دادند که انتخاب روش زندگي "هميشه يا در بيشتر موارد" دليل نهفته? چاقي است.


    اما گزارشي که اواخر سپتامبر انجمن روانپزشکي بريتانيا منتشر کرد نشان داد که چاقي "انتخاب" نيست.


    در اين گزارش آمده است:"افراد به دليل ترکيبي از عوامل بيولوژيکي و روان‌شناختي و بر اثر شرايط محيطي و اجتماعي اضافه وزن پيدا مي‌کنند يا چاق مي‌شوند".


    " نمي‌توان تقصير چاقي را به سادگي گردن نبودن اراده? فردي انداخت".


    7 باور نادرست در مورد چاقي


    در دهه? 1990 در پژوهشي به ارتباط ميان وراثت و چاقي پي بردند


    "چندان ربطي به وراثت ندارد"


    از حدود سال 1990 پژوهش‌هاي علمي نشان داده بود که چاقي عامل وراثتي و ژنتيکي دارد.


    در ماه ژوئيه? گذشته، گروهي از محققان دانشگاه علم و فناوري نروژ دريافتند که افراد با استعداد چاقي ارثي بيشتر احتمال دارد که دچار افزايش شاخص توده? بدني (بي‌ام‌آي) شوند که در دهه‌هاي اخير رو به افزايش است.


    شاخص توده? بدني روشي براي تعيين سلامت وزن ما با استفاده ازسنجش و مقايسه? قد و وزن است.


    اين گروه پژوهشي شاخص توده? بدني بيش از 119 هزار نروژي را به طور مرتب اندازه‌گيري کرد. آنها دريافتند که شاخص توده? بدني جمعيت نروژ در طول چند دهه به طور مداوم افزايش پيدا کرده است اما وراثت و ژنتيک فقط باعث شده است بعضي نروژي‌ها اضافه وزن داشته باشند.


    ماريا برندکوويست، يکي از پژوهشگران به بي‌بي‌سي گفت:"امروزه، استعداد چاقي ارثي باعث شده است که به طور متوسط يک مرد 35 ساله? نروژي با قد متوسط بيش از 6.8 کيلو سنگين‌ وزن‌تر از همسالان خود (بدون استعداد چاقي ارثي) باشد".


    7 باور نادرست در مورد چاقي


    بعضي افراد ممکن است چاق باشند اما از لحاظ بدني و متابوليکي سالم و سرحال باشند بدون اينکه خطر بروز يا مرگ بر اثر بيماري‌هاي قلبي و عروقي يا سرطان آنها را بيش از افراد عادي تهديد کند


    "اضافه وزن هميشه باعث بيماري مي‌شود"


    ارتباط متقابل وزن اضافي و بيماري‌هاي جسمي مشخص و مسلم است.


    اما تحقيقات بيشتر در زمينه? بدن انسان اين پرسش را مطرح کرده است که آيا هميشه اضافه‌ وزن و چاقي براي تندرستي فرد خطرناک است يا نه.


    در سال 2012، انجمن اروپايي پزشکان قلب يکي از بزرگ‌ترين تحقيقات خود را منتشر کرد که نشان‌دهنده‌? " تناقض چاقي" بود.


    در اين پژوهش دريافتند که بعضي افراد ممکن است چاق باشد اما از نظر سوخت‌ساز سالم و متناسب باشند بدون آنکه خطر بروز يا مرگ بر اثر بيماري‌هاي قلبي‌ عروقي و سرطان آنها را بيش افرادي با وزن معمولي تهديد کند. آنها دچار بيماري‌‌هايي مثل بالا بودن چربي خون يا فشار خون نيستند و بيش از ساير افراد چاق تناسب بدني دارند.


    فرانسيسکو اورتگا، از دانشگاه گرانادا در اسپانيا و کارشناس ارشد اين پژوهش، مي‌نويسد: "بين همه معروف است که چاقي باعث بسياري از بيماري وخيم مي‌شود مانند بيماري‌هاي قلبي و سرطان. هرچند مشاهده مي‌شود که افراد چاقي هم هستند که به اين بيماري‌هاي متابوليکي ناشي از چاقي دچار نمي‌شوند.


    "پزشکان بايد توجه کنند که همه? افراد چاق نشانه‌هاي بيماري يکساني ندارند".


    7 باور نادرست در مورد چاقي


    وقتي پاي کالري‌ها به ميان مي‌آيد بايد بيشتر به کيفيت رژيم غذايي خود فکر کنيم نه کميت آن


    همه? کالري‌ها ارزش برابر دارند"


    بهترين راه کنترل وزن، قانون طلايي پر‌خوري نکردن است، اما مگر نبايد در رژيم غذايي به کيفيت کالري‌هاي مصرفي توجه کنيم نه کميت آنها؟


    در تعريف رژيم غذايي سالم، سازمان بهداشت جهاني مي‌گويد که براي هر فرد بزرگسال روزانه 2000 کالري لازم است؛ اما بايد به نکات ديگري هم توجه کنيم، براي مثل اين سازمان پيشنهاد مي‌کند کمتر از 30 درصد از انرژي دريافتي بايد از چربي‌ها تأمين شود.


    تحقيق سال 2011 دانشگاه هاروارد نشان داد که "کالري با کالري فرق دارد" و بعضي مواد غذايي باعث مي‌شوند در طولاني‌مدت، اضافه وزن بيشتري داشته باشيم.


    پژوهشگران بر روي 120 هزار زن و مرد سالم، به مدت 20 سال تحقيق کردند و از آنها در دوره‌هاي چهار‌ساله نظر‌سنجي کردند.


    متوسط شرکت‌کنندگان هر چهار سال 1.52 کيلوگرم اضافه وزن داشتند و در طول 20 سال 7.6 کيلوگرم افزايش وزن پيدا کردند.


    مصرف غذا‌هاي فراوري‌شده با نشاسته، غلات تصفيه‌شده، چربي‌ها و قند باعث افزايش وزن مي‌شود: فقط خوردن سيب‌زميني سرخ‌کرده به طور متوسط 1.5 کيلو در هر چهار سال به وزن فرد اضافه مي‌کند، در حالي که پر‌خوري سبزي‌ها باعث حدود 0.09 کيلوگرم کاهش وزن مي‌شود.


    اين تحقيق اعلام مي‌کند: "راهبردي که به مردم کمک کند کالري کمتري مصرف کنند زماني اثر دارد که غذاها و نوشيدني‌هاي خاصي را کمتر (با بيشتر) مصرف کنند".


    7 باور نادرست در مورد چاقي


    هدف واقع‌بينانه براي کاهش وزن تضمين موفقيت نيست


    " بايد هدف‌هاي واقع‌بينانه براي کاهش وزن داشته باشيم تا دلسرد نشويم"


    نداشتن انتظارات و توقعات زياد، قانون خوبي براي کل زندگي است.


    اگرچه تحقيقات نشان مي‌دهد که هيچ ارتباط منفي ميان اهداف بلندپروازانه و کاهش وزن وجود ندارد.


    بنا بر تحقيقي که در مجله? انجمن رژيم‌غذايي و تغذيه? آمريکا در سال 2017 منتشر شد، يک گروه 88 نفره مبتلا به چاقي شديد با انتظار بالا براي کاهش وزن، به نتايج بهتري رسيد.


    7 باور نادرست در مورد چاقي


    ارزان بودن مواد‌غذايي ناسالم باعث افزايش ميزان چاقي در ميان افراد فقير‌تر مي‌شوند


    " چاقي فقط مشکل کشور‌هاي ثروتمند است"


    اگرچه مردم بسياري از کشور‌هاي پيشرفته? جهان مشکلات چاقي دارند اما شايد از آمار چاقي در کشور‌هاي جهان تعجب کنيد.


    در زمينه? شيوع چاقي کشور‌هاي جزاير اقيانوس آرام در بالاترين رده قرار دارند؛ در جزاير ساموآي آمريکا حدود 75 درصد جمعيت چاق هستند.


    درست است که کشور‌هاي واقع در اين جزاير جمعيت کمي دارند اما کشور‌هاي در حال توسعه با جمعيت‌هاي بيشتر هم به طور روزافزون با مشکلات چاقي رو‌به‌رو هستند؛ بنا بر آمار سازمان بهداشت جهاني در سال 2016، در مصر و ترکيه 32 درصد از جمعيت چاق هستند.


    درواقع، پژوهش‌ها نشان مي‌دهد که افراد با درآمد کمتر بيشتر در معرض ابتلا به چاقي هستند.


    مارتين کوهن، نويسنده کتاب "اول مي‌انديشم، بعد مي‌خورم" که کتابي در زمينه? جامعه‌شناسي غذاست، مي‌گويد:" چاقي محصول نابرابري اجتماعي است. در ايالات متحده "چاق‌ترين" ايالت، آرکانزاس است که چهارمين ايالت فقير در ميان همه ايالت‌هاي آمريکاست و فقير‌ترين ايالت آمريکا، مي‌سي‌سي‌پي، سومين ايالت آمريکاست که مردم آن اضافه وزن دارند".


    آمار سازمان بهداشت جهاني در سال 2015 و 2016 نشان داده است که در بريتانيا شيوع چاقي در کودکان هر دو رده? سني در مناطق فقير‌نشين بيش از دو برابر کودکاني است که در مناطق مرفه‌تر زندگي مي‌کنند.


    کارشناسان مي‌گويند که مهم‌ترين دليل اين ناهمخواني اين است که مواد غذايي سالم خيلي گران‌تر است.


    7 باور نادرست در مورد چاقي


    تغذيه با شير مادر از چاقي کودکان در آينده پيشگيري مي‌کند


    "تغذيه با شير مادر ربطي به چاقي ندارد "


    در چند دهه? اخير، براي شير خشک به شدت به عنوان جانشين شير مادر تبليغ شده است.


    اما آمار و ارقام تحقيق وسيع سازمان بهداشت جهاني در ماه آوريل سال گذشته نشان مي‌دهد که تغذيه با شير مادر مي‌تواند احتمال چاقي کودکان در آينده را کاهش دهد.


    دانشمندان 30 هزار کودک از 16 کشور اروپايي را بررسي کردند و دريافتند که بچه‌هايي که هرگز با شير مادر تغذيه نشده‌اند 22 درصد بيشتر در معرض چاقي قرار دارند.


    هرچند کارشناسان به عوامل مؤثر ديگر در برابر چاقي در خانواده‌هايي که فرزند خود را با شير مادر بزرگ کرده‌اند، اشاره مي‌کنند؛ مانند روش زندگي سالم‌تر اما جوآوو بردا، سرپرست تحقيق مي‌گويد که فوايد تغذيه با شير مادر براي مقابله با چاقي انکار‌ناپذير است.


    "تغذيه با شير مادر واقعاً اثر پيشگيرنده دارد. شواهد بسياري در اين زمينه وجود دارد. فايده? آن چنان روشن و واضح است که بايد آن را به مردم بگوييم".


    منبع: فارسي نيوز






8 روش آسان براي درست کردن پنکيک به شيوه حرفهاي

باورهاي نادرست در مورد چاقي

جدول زماني پخش برنامههاي درسي روز شنبه شبکههاي آموزش و چهار

چاقي ,وزن ,سال ,بيش ,افراد ,شير ,بيش از ,است که ,شير مادر ,سازمان بهداشت ,با شير ,سازمان بهداشت جهاني ,آمار سازمان بهداشت ,بهداشت جهاني مي‌گويد ,سازمان بهداشت جهاني،

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

برق 20 دانلود اهنگ جدید و شاد مرجع کامل نمونه سوالات دانشجویی ، دانش آموزی وبلاگ امیر postbt هر روز بیا hshafaA moafaghiatmag fekray pariiishon khodam دانلود مقاله، پایان نامه، پروژه، تحقیق،کارورزی و....